Taksimatkan hinta

Taksimatkan hintaan vaikuttavat viikonpäivä, vuorokaudenaika, odotusaika, ajettu matka, siihen kulunut aika sekä matkustajien lukumäärä.

Taksimatkan perusmaksu on 1.7.2018 alkaen arkipäivinä kello 6-20 välisenä aikana ja lauantaisin, kirkollisten juhlapyhien sekä itsenäisyyspäivän aattona ja vappuaattona kello 6-16 välisenä aikana alkavissa kuljetuksissa enintään 5,90 euroa. Muulloin perusmaksu on enintään 7,90 euroa.

 

Taksaluokkia on kaksi

Taksaluokka
Henkilöitä
euroa/km
I
1 – 4
1,75
II
5 – 8
2,25

 

Kaksi alle 12-vuotiasta lasketaan yhdeksi henkilöksi matkan hintaa laskettaessa. Odotusajalta saa periä enintään 57,00 euroa tunnilta. Odotustaksa voidaan periä, jos auto odottaa asiakasta. Mittari siirtyy myös automaattisesti odotustaksalle, jos auto liikkuu poikkeuksellisen hitaasti esimerkiksi liikenneruuhkan vuoksi.

Invataksia edellyttävästä kuljetuksesta voidaan periä 15,69 euron lisämaksu, joka sisältää myös vammaisasiakkaan tavanomaisen saattamisen ja avustamisen.

Isokokoisista esineistä, kuten suksista, lastenvaunuista ja polkupyöristä sekä eläinten kuljetuksesta voidaan periä 3,00 euron lisämaksu.

Esimerkki Arkipäivänä 5 kilometrin matka päiväsaikaan 1 – 4 matkustajan ollessa kyydissä maksaa noin 14,70 euroa, jos auto ei joudu odottamaan asiakasta tai seisomaan ruuhkan tai muun syyn takia. Esimerkiksi 5 minuutin odotus lisää matkan hintaa noin 4,75 eurolla.

Taksimatkan hintaan sisältyy henkilökuljetuksissa 10 prosentin arvonlisävero valtiolle. Tavarakuljetusten, joissa ei ole mukana matkustajaa, taksaa ei ole säädelty. Niiden arvonlisävero on 24 prosenttia.

Kaikki tällä sivulla mainitut hinnat sisältävät taksiliikenteen maksuille säädetyn arvonlisäveron.