Oulaisten Taksi

Ensimmäinen taksiasema avattiin Oulaisiin vuonna 1953 yhdeksän autoilijan voimin. Nykyinen Oulaisten Taksipalvelut Oy on rekisteröity 7.1.1994. Yrityksellä on omat toimitilat osoitteessa Rautatienkatu 7, 86300 Oulainen. Yrityksen omistavat kaikki 13 osakasautoilijaa, jotka hallinnoivat 14 taksia.

Välitystekniikka

Oulaisten Taksipalvelut Oy siirtyi vuonna 2005 uuteen aikakauteen. Välitys muuttui puhe-ulalta datavälitteiseksi GPS-paikanteiseksi järjestelmäksi. Soitettaessa Oulaisten taksin numeroon 0600 30060 puhelu menee Raahen tilauskeskukseen, josta tilaustiedot ohjataan GPRS-verkkoa hyväksi käyttäen lähimmälle vapaalle tai kohta vapautuvalle taksille. Lähin taksi paikannetaan parhaimmillaan 12 GPS-satelliitin avulla. Välityspalvelut ostetaan Pohjanmaan Taksi Oy:ltä jonka osakkaita kaikki autoilijat ovat. Valopilkkusovellus otettiin käyttöön keväällä 2016.

Laatusertifikaatti myönnettiin Oulaisten Taksipalvelut Oy:lle 12.12.2016.